Participatie gaat verder na vergunningverlening

30 januari 2024 Rose Headley

Als de vergunning wordt verleend, dan willen we nader met de werkgroep in gesprek over het beheer van het omgevingsfonds van jaarlijks 25.000-30.000 euro. Wie dit fonds beheert en waarvoor dit omgevingsfonds wordt gebruikt, bepaalt de omgeving zelf. Daarnaast zal coöperatie Energie(k) Oldambt het mede-eigenaarschap van de omgeving verder vormgeven en worden omwonenden geïnformeerd over de bouwplanning- en werkzaamheden.

15 jaar lang 50 cent per megawattuur

Met het omgevingsfonds stellen we 15 jaar lang jaarlijks 50 cent per opgewekte megawattuur* ter beschikking aan de omgeving. Ter illustratie: als het zonnepark in een jaar 50 tot 60 miljoen kilowattuur opwekt, dan gaat er dat jaar ca 25.000 tot 30.000 euro naar het omgevingsfonds. Voor het beheer zouden omwonenden bijvoorbeeld een stichting kunnen oprichten, maar ook een bestaande organisatie zou het beheer kunnen uitvoeren.

Praat mee over het omgevingsfonds!

Als u nog geen lid bent van de werkgroep, maar dit alsnog wilt worden om mee te praten over het omgevingsfonds, dan kunt u uw interesse kenbaar maken door te mailen naar: info@zonneparkwesterlee.nl. Wij nodigen u dan vrijblijvend uit voor de volgende werkgroepbijeenkomst over het omgevingsfonds.