Stand van zaken

Eind 2023 hebben we de omgevingsvergunning aangevraagd voor Zonnepark Westerlee. We hebben hiervoor ook stukken rondom communicatie- en participatie aangeleverd. De ingediende stukken zijn in te zien bij de gemeente Oldambt.

Ambtenaren kunnen ons in deze fase nog vragen om stukken aan te vullen of aan te passen. Het kan dus nog zijn dat één en ander wordt gewijzigd. Zodra de aanvraag volledig en ontvankelijk is, kan de omgevingsvergunning worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Indien de gemeenteraad akkoord gaat, kan vervolgens het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning verlenen.

Als de vergunning wordt verleend, dan willen we nader met de werkgroep in gesprek over het beheer van het omgevingsfonds van jaarlijks 25.000-30.000 euro. Wie dit fonds beheert en waarvoor dit omgevingsfonds wordt gebruikt, bepaalt de omgeving zelf. Daarnaast zal coöperatie Energie(k) Oldambt het mede-eigenaarschap van de omgeving verder vormgeven en worden omwonenden geïnformeerd over de bouwplanning- en werkzaamheden.

 

➜ Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief via de knop onderaan deze pagina!